colectare ulei uzat

Colectare ulei uzat societati comerciale

Colectare ulei uzatdef. proces tehnologic prin care uleiul alimentar uzat este strans si reciclat sau distrus, prevenindu-se astfel poluarea surselor de apa si a solului cu acest deseu. Uleiurile alimentare uzate reprezinta 12% din poluantii prezenti in apa si sol, conform unui studiu realizat de Comisia Europeana. Conform altui studiu efectuat de firma nostra in colaborare cu ANPM, in perioada 2012-2015, un litru de ulei alimentar uzat polueaza pana la 1 milion de litri de apa. De asemenea uleiul comestibil uzat aruncat pe sol, conduce la degradarea fertilitatii acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile.

Din acest motiv legislatia din Romania, in conformitate cu hotararile Comisiei Europene, obliga societatile comerciale, dotate cu bucatarie proprie, care prin activitatea lor genereaza ulei uzat sa incheie un contract de colectare a acestor deseuri cu o firma autorizata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. De asemenea, legea impune ca aceste societati comerciale sa fie dotate si cu un separator de grasimi. In anumite cazuri, cand restaurantul dispune de parcare proprie este necesar si de un separator de hidrocarburi. Aceeasi regula se impune si pentru service-urile auto, spalatoriile auto, benzinarii, piete publice si platforme industriale.

Aceste societati comerciale pot fi:

colectare ulei alimentar uzat restaurante;

colectare ulei alimentar uzat pizzerii;

colectare ulei alimentar uzat firme catering;

colectare ulei alimentar uzat puburi;

colectare ulei alimentar uzat cafenele;

colectare ulei alimentar uzat cantine;

colectare ulei alimentar uzat hoteluri;

colectare ulei alimentar uzat producatori industriali de alimente;

colectare ulei alimentar uzat shaormerii;

colectare ulei alimentar uzat gogoserii

colectare ulei alimentar uzat in general orice societate comerciala dotata cu bucatarie proprie.

Nerespectarea acestor hotarari poate atrage dupa sine amenzi foarte mari din partea organelor de control abilitate ale statului si chiar suspendarea autorizatiei de functionare. Firma noastra ofera societatilor comerciale, posibilitatea de a incheia un contract complex de achizitie a acestor deseuri. De asemenea, eliberam, in conformitate cu legislatia in vigoare, toate documentele oficiale aferente procesului de colectare si reciclare a acestui deseu. Tot ce trebuie sa faceti Dumneavoastra este sa ne contactati, iar noi ne vom ocupa integral de procesul de colectare si reciclare a uleiurilor si grasimilor vegetale uzate generate de catre societatea Dumneavoastra.

 
colectare ulei uzat