contract neutralizare deseuri animale sncu

Contract neutralizare deseuri animale tip SNCU

Daca te intrebi ce inseamna SNCU, raspunsul este destul de simplu. SNCU este o abreviere a cuvintelor „subroduse de origine animala si non-animala nedestinate consumului uman”

Contractul de neutralizare deseuri de origine animala si non-animala tip SNCU a venit ca o completare a gamei de servicii oferite de firma noastra clientilor nostri. Oferim posibilitatea clientilor nostri sa obtina ieftin, simplu si rapid toate actele necesare pentru intrarea in legalitate si obtinerea autorizatiei sanitar veterinare.

 

Contractul de colectare si neutralizare deseuri alimentare este impus de legislatia romaneasca in vigoare si este o conditie principala a planului Haccp. Fara acest contract, incheiat cu o unitate de neutralizare subproduse de origine animala autorizata de Directia Sanitar Veterinara, operatorii economici care activeaza in domeniul alimentatiei publice nu se pot autoriza si risca amenzi foarte mari si chiar suspendarea autorizatiei de functionare.

Conform legislatiei sanitar veterinare si pentru siguranta alimentului, operatorii economici care activeaza in industria alimentatiei publice nu au voie sa arunce deseurile de origine animala sau non-animala la gunoi ci trebuie sa predea aceste deseuri spre incinerare unei firme specializate si autorizata de ANSVSA.

Aceeasi regula se aplica si pentru subrodusele de origine animala sau non-animala confiscate in urma controalelor DSVSA sau ANPC, loturilor de produse expirate, loturilor de produse cu alerte europene pe siguranta alimentara, produselor neconforme sau cu modificari organoleptice.

Cum se depoziteaza deseurile SNCU?

CATEGORIA 1

 • In cazul deseurilor S.N.C.U categoria 1 (cadavre animale, parti cadavre, organe etc.), aceste se depoziteaza in conditii care sa limiteze degradarea fizico-chimica accentuata pana la distrugerea acestora. De asemenea, trebuie prevenit consumul acestor deseuri de alte animale sau oameni.

CATEGORIA 2

 • In cazul deseurilor SNCU categoria 2 (cereale, furaje animale, etc.), aceste deseuri se depoziteaza limitand posibilitea de consum animal sau posibilitea de contaminare a altor produse.

CATEGORIA 3

 • In cazul deseurilor SNCU categoria 3 (subproduse alimentare de origine animala si non-animala), aceste deseuri se depoziteaza intr-un congelator dedicat marcat cu o banda albastra si cu inscriptia SNCU pana la ridicare si distrugere.

Contractul de neutralizare deseuri s-a impus ca o necesitate datorita gradului mare de poluare, la nivel national, a apelor si a solului cu deseuri animale sau non-animale. De asemenea, distrugerea acestor deseuri prin incinerare, stopeaza raspandirea bolilor, bacteriilor si virusurilor periculoase atat pentru flora, fauna cat si pentru oameni.

Intrebari frecvente:

 • Cat este valabil acest contract sncu?
 • Raspuns: Acest contract incheiat pentru neutralizarea SNCU este valabil 1 an din ziua semnarii acestuia. Clientii pot solicita incheierea contractului si pe o perioada mai mare de 1 an.

 • Ce institutie a statului solicita acest contract pentru neutralizarea deseurilor SNCU?
 • Raspuns: DSVSA in procesul de autorizare a operatorilor economici din industria alimentara solicita ca acestia sa ataseze la dosarul de autorizare o copie contract cu o unitate de neutralizare a deseurilor de origine animala/nonanimala.

 • Aveti acces la arhivele cu angajatii Protan SA?
 • Raspuns: Nu, nu avem acces la arhivele cu angajatii Protan S.A si nici nu putem elibera adeverinte pentru atestarea vechimii in munca sau recalcularea pensiilor.

 • Cum se reinnoieste contractul pentru neutralizarea deseurilor S.N.C.U?
 • Raspuns: Cu o saptamana inainte de expirarea contractului, veti fi contactat de colegii de la contracte pentru reinnoire. In cazul in care apare o eroare si nu sunteti contactat, ne puteti suna la numerele de telefon de pe contract.

Astfel orice operator economic care activeaza in industria alimentatiei publice si care prin activitatea lui genereaza deseuri de origine animala si non-animala trebuie sa incheie un contract de neutralizare cu o firma specializata in eliminarea acestor deseuri. Asiguram servicii de neutralizare deseuri S.N.C.U categoria 3 atat in Bucuresti si Ilfov cat si la nivel national.

Mai jos puteti gasi informatii despre procedura de semnare a contractului de neutralizare si costurile aferente acestui contract. Pentru comenzi sau informatii ne puteti contacta la numerele de telefon din sectiunea contact sau pe adresa de email

Ce trebuie sa stii?

Societatile comerciale care activeaza in domeniul alimentatiei publice nu se pot autoriza si functiona in legalitate daca nu au incheiat un contract de neutralizare deseuri animaliere cu o firma autorizata

protan

Lipsa unui astfel de contract sncu se traduce in amenzi care pot ajunge chiar si la 150.000 Ron si dosar penal si amenda penala daca se constata o contaminare grava sau imbolnavirea populatiei

Dupa semnarea contractelor, vom elibera toate documentele necesare firmei Dumneavoastra pentru controalele efectuate de Directia Sanitar Veterinara ANPC si Primarii

Serviciile noastre se adreseaza restaurantelor de orice tip, magazinelor alimentare, supermarket-urilor, fabricilor, cabinetelor veterinare, depozitelor, cafenelelor, cofetariilor, patiseriilor, carmangeriilor, macelariilor, snack-barurilor etc. in general oricarui operator economic care activeaza in domeniul alimentatiei publice sau care prin activitatea sa genereaza deseuri sncu de origine animalasa sau nonanimala

protan

In cazul in care nu aveti sediul in Bucuresti sau Ilfov contractele se pot semna si pe email sau Whatsapp. Un reprezentant al firmei noastre se va asigura ca nu intampinati dificultati in procesul de incheiere a contractului

 

Procedura de semnare a contractelor

Pentru a putea semna contractul de neutralizare este necesar sa ne transmiteti datele de facturare ale firmei Dvs. Puteti transmite aceste date apasand butonul verde „COMANDA SERVICIU” si completand formularul de comanda, pe email sau telefonic.

In momentul in care am primit datele vom emite o proforma pe care o s-o primiti pe email sau Whatsapp, acolo unde este posibil. Proforma o puteti plati prin OP sau cash la orice caserie a Bancii Transilvania. Daca nu doriti sa faceti plata prin banca va putem trimite contractul de neutralizare prin curier cu plata cash ramburs, la adresa indicata de Dvs.

Colaborand cu firma noastra aveti garantia unor servicii de calitate cu un grad ridicat de personalizare. De asemenea serviciile noastre sunt conforme cu cerintele DSV si asigura intrarea in legalitate a clientilor nostri si ii protejeaza de amenzi sau alte situatii neplacute.

 

Cat costa?
 
Cost contract:    300 Ron/An (TVA Inclus)
 
Eliminare categoria I / II / III:    3.2 Ron/Kg (TVA Inclus)
 
Cost transport Bucuresti/Ilfov:     0 Ron/Km (TVA Inclus)
 
Cost transport la nivel national:   1 Ron/Km (TVA Inclus)