autorizare rulota fast-food mobil

Autorizare Rulota Fast Food – Food Truck 2023


Ce trebuie sa stii!

Daca doriti sa deschideti si autorizati o rulota fast food, un food truck sau un container fast food, procesul de autorizare este aproape identic cu cel a unui restaurant care isi desfasoara activitatea intr-o locatie fixa.

Spunem ca este aproape identic, pentru ca aceasta forma de alimentatie publica se afla intr-un vid legislativ. Mai exact, legislatia in vigoare, actualizata la data de 21/09/2023, care reglementeaza activitatile comerciale ce tin de alimentatia publica nu face nicio referire la acesta forma de activitate comerciala.

 

Autorulotele fast-food nu pot fi incadrate la comertul ambulant, pentru ca acest comert ambulant se poate face doar in anumite conditii stabilite prin Hotarari ale Consiliilor Locale. De exemplu, in Bucuresti comertul ambulant pe spatiile publice este interzis, exceptie facand florariile si magazinele de ziare.

Astfel, rulotele fast food se pot amplasa si autoriza doar pe un teren privat daca exista posibilitatea de racordare temporara la utilitati. De obicei aceste utilitati sunt puse la dispozitia beneficiarului de catre proprietarul terenului.

Nu exista posibilitatea incheierii individuale a contractelor de furnizare utilitati pentru ca aceste food truck – uri nu beneficiaza de autorizatie de constructie.

Autorulotele fast food sau containarele fast food pot fi amplasate pe spatiul public doar in cadrul evenimentelor organizate, unde exista o autorizatie provizorie emisa de primaria pe raza careia se desfasoara evenimentul.( exemplu: Untold Festival, SunWaves Festival, Zilele Ploiestiului, etc.)

Odata amplasata si autorizata, rulota fast food, chiar daca este mobila, ea trebuie sa ramana stationata in acel punct. Asa cum am spus mai sus, puteti sa o miscati si sa functionati in baza autorizatiilor pe care le aveti doar in cadrul evenimentelor organizate.

Daca doriti sa activati in mai multe puncte, procesul de autorizare se reia de la capat pentru fiecare punct de lucru. Cu alte cuvinte, nu puteti sa functionati astazi in Bucuresti si maine in Pitesti de sine statator.

Avantaje si dezavantaje rulota fast food

Avantaje

 • Chirie mult mai mica raportat la o locatie fixa
 • Mobilitate, pentru gasirea unui vad comercial
 • Posibilitatea de inchiriere a unui food truck gata echipat si amenajat
 • Posibilitatea de a participa la evenimente din toate colturile tarii
 • Costuri mici de intretinere si exploatare
 • Ideal pentru afaceri mici, de familie
 • Nu necesita un buget mare de pornire a afacerii

Dezavantaje

 • Spatiu de productie redus
 • Dificultatea amenajarii interioare
 • Dificultatea autorizarii
 • Costuri relativ mari pentru utilare si mobilare datorita lipsei de spatiu
 • Lipsa grupului sanitar pentru angajati
 • Paleta de produse limitata

Aceste unitati mobile de alimentatie publica se pot inchiria sau cumpara, direct de la firma nostra. Ele se pot amenaja si dota standard sau conform cerintilor clientului. Pe langa achizitia propriu-zisa a food truck – ului ne ocupam si de autorizarea acestora.

Toate serviciile listate mai sus se pot face cu firma noastra. Toate serviciile listate mai sus, in totalitatea lor sau partial, sunt necesare pentru obtinerea autorizatiilor emise de DSV, DSP si Primarie.

Avand in vedere vidul legislativ care inconjoara acesta forma de alimentatie publica si gradul ridicat de dificultate in ceea ce priveste autorizarea, va recomandam sa apelati la specialistii nostri inainte sa investiti timp si bani.

Apeland la serviciile nostre, aveti garantia obtinerii autorizatiilor necesare pentru desfasurarea activitatilor comerciale pe care le doriti. De asemenea autorizam si parteneri Glovo, Food Panda, Takeaway, Uber Food, Bolt Delivery, etc. Pentru comenzi sau informatii nu ezitati sa ne contactati.