memoriu tehnic justificativ

Memoriu tehnic justificativ conform DSV – DSP


Un memoriu tehnic justificativ se impune de catre DSV si/sau DSP in momentul in care activitatea economica supusa autorizarii este una complexa si/sau nu poate fi incadrata clar intr-o categorie si/sau institutiile mai sus mentionate vor sa inteleaga in detaliu activitatea economica supusa autorizarii.

Chiar daca acest memoriu tehnic nu se impune in fiecare proces de autorizare in vederea obtinerii avizului sanitar, atunci cand institutiile abilitate ale statului solicita intocmirea unui astfel de document, el trebuie intocmit conform normelor si legislatiei in vigoare.

Activitatile economice care intra sub incidenta legislatiei sanitar veterinare, legislatiei de sanatate publica si/sau legislatiei de mediu au anumite particularitati care trebuie analizate si detaliate conform ultimelor norme aprobate.

Astfel, un memoriu tehnic conform, trebuie sa analizeze si detalieze profilul activitatii economice, amplasarea unitatii in care se vor desfasura activitatile economice, materialele din care este construita unitatea si materialele din care sunt construite echipamentele implicate in activitatile economice, etc.

Acestea sunt doar cateva cerinte necesare pentru intocmirea memoriului. Pentru comenzi sau informatii nu ezitati sa ne contactati folosind numerele de telefon din sectiunea Contact, adrese de email sau formularele de comanda.

Ce trebuie sa stii

memoriu-tehnic

Intocmim memorii tehnice justificative pentru toate domeniile de activitate din industria alimentatie publice cat si pentru toate activitatile din domeniu sanitar sau activitatile care au impact asupra mediului inconjurator;

memoriu-tehnic

Memoriile tehnice intocmite de specialistii nostri respecta toate normele si legislatia specifica in vigoare;

memoriu-tehnic

Memoriul tehnic este necesar pentru obtinerea autorizatiei sanitar veterinara, avizului sanitar si/sau acordului de mediu;

memoriu-tehnic

In momentul in care vom primi toate informatiile legate de activitatea Dvs., vom intocmi memoriul tehnic justificativ in cel mai scurt timp posibil conform normelor si legislatiei in vigoare.

 

Un alt aspect important care trebuie analizat si detaliat in expertiza tehnica a activitatii economice este reprezentat de personalul muncitor, de starea de sanatate si dotarile specifice ale acestuia.

De asemenea controlul calitatii apei si a sistemelor de tratare-deversare a apelor contaminate cu hidrocarburi sau a apelor menajere reprezinta puncte importante din expertiza tehnica.

In acelasi timp formulele de calcul si calculul propriu-zis, pentru necesarul de apa potabila si cantitatea aproximativa de ape uzate, trebuie sa fie prezente in memoriu in sectiunea corespunzatoare.

Fiecare activitate economica are particularitatile sale unice, fiecare din aceste particularitati trebuie analizate si detaliate atent conform normelor.

Din acest motiv dorim sa informam potentialii clienti ca nu exista un model universal de memoriu tehnic, iar modelele care circula in spatiul virtual sunt incomplete si nu respecta normele in vigoare actualizate.

Informatii importante

  • Memoriul tehnic DSP este necesar pentru obtinerea acordului sanitar emis de Directia De Sanatate Publica de pe raza careia va desfasurati activitatea.
  • Nu exista un memoriu tehnic DSP gata completat care sa fie valid pentru toate domeniile de activitate pentru ca, fiecare activitate economica are particularitatile sale. Pentru a evita potentiale amanari in procesul de autorizare sau pierderi financiare, va recomandam elaborare unei documentatii personalizata pe afacerea Dvs.

Pentru a evita orice problema in procesul de autorizare sau pentru a evitata orice amanare in vederea obtinerii autorizatiei sanitar veterinare, avizului sanitar sau acordului de mediu, va recomandam sa ne contactati folosind numerele de telefon, adresele de email sau formularele de comanda.

Cerintele de ordin tehnologic din memoriu se refera la toti factorii tehnici implicati in procesul de fabricare-depozitare a prodsului finit. Termenul „fabricare” este folosit in acest caz ca un termen generic, cand spunem fabricare ne referim si la procesare, preparare, construire.

O atentie speciala trebuie acordata utililajelor implicate in procesul de fabricare-depozitare si starii de igiena si functionare a acestora. De asemenea cerintele igienico sanitar veterinare fac referire la igiena spatiilor de fabricare-depozitare, igiena incintelor din vecinatatea spatiilor de fabricare-depozitare si masurile de protectie sanitara a produsului finit.

Aceste exemple sunt doar o mica parte din cerintele pe care trebuie sa le respecte un memoriu. Pentru comenzi sau informatii nu ezitati sa ne contactati folosind numerele de telefon din sectiunea Contact, adrese de email sau formularele de comanda.

Memoriu tehnic pentru acordul de mediu

In cazul in care doriti sa desfasurati o activitate economica cu impact asupra mediului inconjurator este necesar sa depuneti, impreuna cu restul actelor solicitate, la Agentia Pentru Protectia Mediului sau la Apele Romane un memoriu tehnic in vederea obtinerii acordului de mediu.

Cateva activitati economice cu impact asupra mediului inconjurator: fabrici din industria alimentara sau non-alimentara, spalatorii auto, service-uri auto, vulcanizari auto, producatori lacuri si vopsele, vopsitorii, benzinarii, producatori electronice, furnizori servicii salubritate, etc. In cazul in care activitatea Dvs. nu se regaseste in lista de mai sus, va rugam sa ne contactati pentru mai multe detalii.

Open chat
1
Contacteaza-ne Rapid Si Simplu Direct Pe Whatsapp!!!

Sau

Ne Poti Suna La: 0762601646 / 0720418312 / 0747909083

Pentru a incepe o discutie pe Whatsapp cu unul din operatorii nostri apasa butonul din dreapta jos ➘➘➘