negatie mediu

Negatie Mediu

Pentru anumite domenii de activitate se impune o negatie de mediu si nu o autorizatie de mediu deoarece anumite forme de organizare a acestor activitati comerciale nu intra sub incidenta legislatiei de mediu in vigoare actualizata la data de 21/09/2023.

Pentru obtinerea acestui aviz este necesara solicitarea unui punct de vedere unitatii teritoriale a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pe raza careia doriti sa va desfasurati activitatea comerciala.

De cele mai multe ori acesta negatie este necesara pentru obtinerea acordului de functionare emis de primaria pe raza careia doriti sa desfasurati activitati comerciale specifice. De asemenea in procesul de autorizare a activitatii comerciale este posibil ca acest punct de vedere sa fie solicitat si de alte institutii ale statului.

 


Din pacate nu exista un model de cerere standard si o documentatie tehnica universala care sa va faciliteze obtinerea acestei negatii. Fiecare activitate comerciala are particularitatile sale, iar documentatiile tehnice necesare in acest demers se fac de la zero pe specificul fiecarei activitati comerciale care necesita o negatie mediu.

Procedura de obtinere a acestui punct de vedere, emis de APM, este relativ greoaie si necesita o atentie sporita pentru ca autoritatile resping foarte usor cererile care nu indeplinesc conditiile legale. De asemenea, mai ales in Bucuresti si in Ilfov, termenul de solutionare a cererilor este destul de mare. Din acest motiv va recomandam sa ne contactati pentru a obtine cat mai facil si rapid negatia de mediu pentru a evita intarzieri considerabile si potentiale amenzi.