separator hidrocarburi cu by-pass

Separator hidrocarburi cu by-pass sau fara by-pass?

Conform ordinului A.N.P.M Nr. 847 din 2018 pe unitatile de epurare si separatoarele de hidrocarburi se mai pot monta by-pass-uri doar in situatii exceptionale cu derogare din partea unitatilor teritoriale responsabile cu protectia mediului.

Cu alte cuvinte, separatoarele de hidrocarburi cu by-pass nu se mai pot monta legal cu usurinta si fara formalitati birocratice care vor consuma timpul si resursele financiare ale beneficiarului final.

 

 

Rolul by-pass-ului este de a prelua volume mai mari de apa contaminata, eliberate brusc (ploi torentiale, scurgeri accidentale), fata de capacitatea nominala pentru care echipamentul a fost proiectat.

Schita separator de hirocarburi cu by-pass

 

Separatoarele de hidrocaburi dotate cu by-pass au fost semi-interzise pentru ca desi permit filtrarea unui volum mai mare de apa contaminata, decat volumul nominal pentru care echipamentul a fost fabricat si testat, apa epurata nu se mai incadreaza in limitele maxime admise de legislatia in vigoare. Astfel poluantii ajung in sursele de apa si sol.

In cazul in care aveti un proiect sau o lucrare in care se cere un separator de hidrocarburi cu by-pass, va recomandam sa ne contactati pentru a va asigura ca acel proiect este in concordanta cu legislatia in domeniu actualizata. Daca aveti nevoie de clarificari suplimentare ne puteti contacta folosind numerele de telefon sau adresele de email din sectiunea „CONTACT”.