dimensionare separator hidrocarburi

Dimensionare separator hidrocarburi

Separatoarele de hidrocarburi se dimensioneaza in functie de suprafata deservita, volumul maxim de ape filtrate, densitatea poluantilor filtrati si altor contaminanti reprezentati de nisip, namol, resturi vegetale sau alte reziduuri.

Pentru determinarea factorilor de mai sus se vor folosi formule de calcul specifice prezente in standardele de proiectare si construire a retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate. Mai jos puteti gasi formulele de calcul pentru debitul si volumul filtrelor de hidrocarburi conform legilastiei care reglementeaza separatoarele de hidrocarburi. De asemenea puteti consulta normativele SR EN 858-1 si SR EN 858-2

 
Formula calcul volum separator hidrocarburi


 

Formula calcul debit separator de hidrocarburi


 

In cazul in care nu aveti o impunere emisa de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului sau de Administratia Nationala Apele Romane, in care sa fie specificat clar debitul si volumul echipamentului care se impune in cazul Dvs., va recomandam sa ne contactati pentru calcularea corecta a debitului si volumului. Astfel evitati sa cumparati un echipament subdimensionat sau care nu se preteaza pentru activitatea Dvs. si sa pierdeti banii.