Cum se dimensioneaza un separator de grasimi?
Chiar daca dimensionarea unui separator de grasimi nu este la fel de restrictiva ca in cazul separatorului de hidrocarburi, echipamentul trebuie dimensionat conform necesitatilor reale ale beneficiarului. Subdimensionarea separatorului de grasimi atrage dupa sine probleme cu instalatia sanitara si imposibilitatea folosirii chiuvetelor acolo unde este conectat acest echipament subdimesionat.
In cazul unitatilor de alimentatie publica, decantorul de grasime se dimensioneaza in functie de media numarului de portii servite zilnic. Astfel, un restaurant cu o medie de 100-150 de portii servite pe zi trebuie sa monteze un separator de grasime cu volum de 150 litri. In cazul in care se depasesc 200-300 portii servite pe zi, recomandam montarea unui separator grasimi subteran sau montarea mai multor separatoare sub chiuveta.
*ATENTIE: Toate serviciile/produsele de mai sus se pot achizitiona direct de la firma noastra, fara intermediari, beneficiind astfel de cel mai bun pret!!!
In cazul utilizatorilor casnici, filtrul de grasime se dimensioneaza in functie de numarul de locuitori. Unui locuitor, i se aloca in medie 10 litri din volumul echipamentului. Astfel, o locuinta cu 5 locatari are nevoie de un decantor de grasimi cu un volum minim de 50 litri.
In cazul fabricilor, producatorilor industriali de alimente, macelarii industiale, linii sacrificare si procesare carne, echipamentul de filtrare a grasimilor se dimensioneaza in functie de necesarul de apa. De exemplu, daca o unitate de procesare are nevoie de 2.5 metri cubi de apa zilnic, este necesar ca separatorul de grasimi se aibe un volum de minim 5000 litri.
Daca nu sunteti sigur de ce echipament aveti nevoie pentru domeniul Dvs de activitatea, va recomandam sa ne contactati, iar noi vom alege echipamentul potrivit pentru problema Dvs. De asemenea, producem si echipamente pe comanda pentru situatii atipice.