Ghid Control Anpc

Ghid Control ANPC 2025

 

Daca te intrebi ce inseamna anpc ,raspunsul este foarte simplu. A.N.P.C este o abreviere a cuvintelor „Agentia Nationala Pentru Consumatorului”, aceasta agentie fiind principala institutie din statul roman responsabila cu verificarea relatiilor comerciale dintre persoanele juridice (srl, pfa, sa, ii etc) si consumatori persoane fizice.

 
Ce controleaza protectia consumatorului?

In principal, protectia consumatorului, sau cum se numea in trecut Oficiul Pentru Protectia Consumatorului (OPC), controleaza ca operatorii economici din piata, sa respecte legislatia europeana si legislatia nationala in vigoare, privind drepturile consumatorului si combatarea practicilor economice abuzive si inselatoare.

Agentia Nationala Pentru Protectia Consumatorului nu are competente sa intervina in relatiile comerciale dintre firme. Competenta ANPC se extinde strict asupra relatiilor comerciale dintre firme si persoane fizice. Litigiile dintre profesionisti (persoane juridice) se pot rezolva amiabil sau prin intermediul instantelor de judecata competente.

Controale ANPC in Horeca

In cazul in care detineti sau doriti sa deschideti o afacere in domeniul alimentatiei publice sau in domeniul comertului cu produse alimentare si doriti sa evitati amenzile foarte mari aplicate de ANPC sau oprirea temporara pana la solutionare (OTPS), a activitatii, punem la dispozitia clientilor nostri consultanta specializata si servicii autorizate pentru functionarea in legalitate.

Activitatile comerciale care se incadreaza, conform legislatiei in vigoare, la alimentatia publica sunt:

  • Restaurant
  • Fast-Food
  • Pizzerie
  • Shaormerie
  • Catering
  • Salon evenimente
  • Cantina
  • Bistro
  • Braserie
  • Snack-bar
  • Cafenea
  • Ceainarie
  • Bar

 

Activitatile comerciale care se incadreaza, conform legislatiei in vigoare, la comert cu produse alimentare sunt:

  • Cofetarie
  • Patiserie
  • Covrigarie
  • Magazin alimentar
  • Depozit alimentar
  • Magazin mixt
  • Supermarket

Ce verifica ANPC?

Procedura de control ANPC in cazul firmelor care activeaza in industria HoReCa presupune o verificare sistemica atat a autorizatiilor emise de institutiile competente (DSVSA, DSP, ISU, Mediu, Primarie) cat si a fluxurilor tehnologice si a conditiilor sanitare in zona de productie sau zona de comercializare.

Cu alte cuvinte, cand vin in control tematic sau la sesizare, inspectorii ANPC verifica daca operatorul economic detine toate autorizatiile impuse de lege si daca respecta normele sanitare si fluxurile tehnologice impuse de legislatia in vigoare.

De asemenea, inspectorii ANPC vor verifica daca operatorul economic detine toate contractele si documentatiile tehnice (haccp) necesare pentru functionarea in legalitate. Mai jos puteti gasi lista completa de servicii si documentatii tehnice pe care trebuie sa le prezentati in cadrul controalelor la solicitarea ANPC sau DSVSA.

Toate serviciile din lista se pot face direct cu firma noastra. In cazul in care doriti sa plasati o comanda sau aveti neclaritati, nu ezitati sa ne contactati telefonic, pe Whatsapp sau pe email.

Cu ce va putem ajuta?

 
protan Contract neutralizare

agrement tehnic separator grasimi Separator grasimi

haccp Proceduri HACCP

memoriu-tehnic-justificativ Memoriu tehnic

deratizare2 Contract DDD

colectare ulei uzat Colectare uleiuri uzate

cursuri igiena Cursuri igiena

evaluare riscuri ssm Evaluare riscuri SSM

protectia muncii Protectia muncii

medicina muncii Medicina muncii

Autorizatie de mediu

negatie-mediu Negatie mediu

negatie-mediu Negatie ISU

psi prevenirea si stingerea incendiilor Prevenirea incendiilor
 

*ATENTIE: Toate serviciile/produsele de mai sus se pot achizitiona direct de la firma noastra, fara intermediari, beneficiind astfel de cel mai bun pret!!!